USEIN KYSYTTYÄ

Minkä ikäisenä voi tulla osteopaattiseen hoitoon?

Osteopaattinen hoito sopii kaikille "vauvasta vaariin". Kliinisellä testaamisella pystytään selvittämään hoidon sopivuus.

Voiko hoitoon tulla jos on raskaana?

Kyllä voi. Tukirangan vaivat lisääntyvät yleensä raskauden aikana ja tällöin on suositeltavampaa käyttää osteopaattista käsittelyä kipuun kuin kipulääkkeitä.

Kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?

Vaivasta riippuen hoitokertoja tarvitaan yleensä kahdesta viiteen. Ensimmäisellä hoitokerralla kannattaa ottaa mukaan tarpeelliset kuvat ja tutkimusselosteet, jos niitä on.

Voiko hoitoon tulla jos on selkä leikattu?

Yleensä aiempi kirurginen selän toimenpide ei ole esteenä selän hoidolle. On kuitenkin välttämätöntä tietää mitä toimenpiteessä on tehty, jotta pystyn arvioimaan tilanteen kohdallasi. Tämän vuoksi kaikki kuvat ja leikkauskertomukset olisi hyvä olla mukana vastaanotolla.

Onko hoito turvallista?

Kyllä on. Jatkuvan koulutuksen ja kokemuksen tuomalla tiedolla/ taidolla hoito on turvallista perustuen kliinisiin testeihin ja asiakkaan haastatteluun.

Voiko hoitoon tulla jos kipukohdassa on tulehdus päällä?

Yleensä voi ja kannattaakin tulla sillä vaivan lähtökohta on silloin helpompi löytää. Hoito on varovaisempaa, mutta saadaan nopeammin paranemisprosessi alkuun.

Voiko tulla niskan käsittelyyn aiemmin tapahtuneen kolarin jälkeen?

Voi tulla ja pitäisikin. Jos niskaan jää kolarin jälkeen liikehäiriöitä, se edesauttaa niskan välilevyn pullistumalle tai kulumamuutoksille vuosien kuluessa.

Aiheuttaako manipulaatio nivelten löystymistä?

Ei aiheuta. Tutkimusten mukaan ei ole todettu nivelten löystyvän manipuloimalla.

Tekeekö hoito kipeää?

Oikein tehtynä nivelten manipulaatio ei yleensä satu. Lihasten ollessa suojakrampissa ja nivelkapselit jäykät koetan kevyellä hieronnalla/ mobilisoimalla saada kyseisen alueen elastisemmaksi/ lämpöiseksi ennen manipulaatiota. Akuuteissa tulehdustiloissa ei pieneltä kivulta voi kuitenkaan välttyä, kun pelkkä koskettaminen saattaa tuntua kivuliaalta.